Det er meget vigtigt du har tillid til din terapeut når du skal til Psykoterapi i København

At prøve psykoterapi er en helt ny oplevelse for mange, da man skal åbne sig personligt over for mennesker som man aldrig har mødt. Alle, og især terapeuter, ved at dette kan være meget svært for størstedelen af den danske befolkning.

Det er derfor vigtigt at du, inden du tager til psykoterapi første gang, har gjort dig nogle overvejelser om det sted du tager til. Har du allerede fra starten ikke tiltro til din terapeut bør du slet ikke tage afsted.

Tjek om han er uddannet indenfor psykologi, da det kvalificere hans arbejde med psykoterapi

Det første du bør tjekke, hvis du er ved at undersøge om du har tillid til denne terapeut, er om han er uddannet indenfor psykologi. Uddannelsen gør nemlig at man er egnet til at arbejde med psykoterapi.

Der kan selvfølgelig også være andre retninger af uddannelser som gør at man kan arbejde med psykoterapi – er man i tvivl om den uddannelse han har listet rent faktisk er noget værd, ja, så bør du tage kontakt til ham for at få en bedre forklaring.

Få en prøveperiode til psykoterapi København

Hvis du ikke ved hvilken fod du skal stå på, kan du også prøve at høre terapeuten om mulighederne for en prøveperiode.
De oplever dette spørgsmål rigtig mange gange før og som udgangspunkt er de altid friske på en prøveperiode, da det både giver dig og terapeuten mulighed for at lære hinanden lidt mere og kende.

En prøveperiode kan være alt lige fra en uge med 3x afprøvninger til en måned med 9x eller endda 12x afprøvninger (Altså hvor du kommer ind og prøver at have ham som terapeut.)

Læs også:  Er forholdet til partneren røget ud på et sidespor – så gå parterapi i København.